Tuan Rumah

My photo
Presint 9, Putrajaya, Malaysia
Just call me iwe..was born on 07/06/1994..masih bujang tetapi sudah mempunyai seseorang yang teristimewa di hati..HEHE.. As a UiTM Pulau Pinang Student till Jun 2015.. Diploma Kejuruteraan Elektrik (Kuasa)

31 December 2010



Selamat Tahun Baru diucapkan kpd seluruh rakyat  Malaysia n trutama kpd seluruh Bloggers smada yg  follow BLOG ni atau tidak....


Happy New Year!!!!!

Semoga tahun nie adalah tahun yang lebih baik dari tahun-tahun yang sbelum ini untuk kita semua!!!!!
INSYA-ALLAH
AMIN

30 December 2010

Kembali pulang...

Assalamualaikum~~
  Urm,, klau lhat pd tjuk..nmpak mcm lagu kn... mmg lagu pon...hehe.. urm.. 
Actually,, aku da ngantok gler ni.. tp.. sbb nk update blog pnyer psal.. aku overnight lah mlam nie.. hehaha..
aku  wat entry nie psal nk britahu jer yg esok aku akn brtolak balik ke Putrajaya pd jam 9 pagi sok..
mlam nie x tydo lah kot.. tydo dlam kete jer lah spnjang prjlanan sok... hehe... aku mgharapkan doa iringan dripada anda smua *sesiapa yg mmbaca entry nie* agar aku slamat smpai dr Kota Bharu ke Putrajaya esok... huhu... rse x sbar pulak nk jumpa kwan2 kat sne... tp... hati rse berat gak nk tinggal spupu n family kat snie... tp nk wat cmner kan.. dah skolah kat sne..trpaksa blik lah.. hehe..
Akhir kata... TAHNIAH diucapkan kpd Skuad Bola Sepak Negara yg tlah memenangi  Piala Suzuki  sbntar td... kami snantiasa mnyokong anda dr blakang...
bye2... GOOD JOB!!!!!!!



Aku dan keluarga dari Kota Bharu


Sultan Ismail Petra arch, Kota Bharu

Dan akan tiba di Putrajaya

Masjid Putra, Putrajaya

26 December 2010

Pemberitahuan !!!!

Assalamualaikum all....
   Bukan apa..aku nk post msj nie sbb nk gtau korang smua yg spnjag post aku dlam bulan DISEMBER ini semua adalah post yg brkaitan dgan spnjang hidup aku .. aku blum msuk lagi bab jiwang yg ada kne mngena ngan jiwa aku... hehe.. nnt ada lah skit2 post ttg jiwang2 nieyh... hehehe

    Lagi satu... pagi nnti iaitu pd pkol 7 pg nieyh... aku brsama2 family aku akan brangkat ke Kelantan... so,, dlam beberapa hari ini...aku trpaksa STOP dri mng-UPDATE blog aku.. huhuh... tlong doakan aku SELAMAT pergi dan balik dari PUTRAJAYA ke KELANTAN dan dari KELANTAN ke PUTRAJAYA.... doa anda smua amat aku hargai..thanks....

"Kalau ada sumur di ladang
Boley aku menumpang mandi
Kalau ada umur yang panjang
Insya-Allah kita jumpa lagi"..

<3 gonna miss u all guys n ladies <3


 Kota Bharu Mall

Pasar Besar Siti Khadijah, Kota Bharu,Kelantan

25 December 2010

Best Friends (Putrajaya)

INILAH  4 ORANG SAHABAT YANG AKU MAKSUDKAN PADA POST YANG LEPAS.....(^_^)


Noor Ikhsanuddin Bin Husny (6 Mei 1994) 
Status : Dating

Muhammad Syafiq Bin Zahari  (2  Februari 1994)
Status : Sudah ada calon

Mohamad Fareed Bin Johari ( 2 September 1994)
Status : Single

Muhammad Nur Syazwan Bin Idris ( 3 Mei 1994)
Status : Berpunya
"Friendship is like a golden thread that bind two hearts..
A feeling that keeps  growing  even  when we are far apart ..
I  want u'll to know that, u'll are friends I feel owez close to!!
WE ARE FRENDS FOREVER N EVER!!!

Kelas Baru Aku (Ting 4 2010)

Pelajar-pelajar Kelas 4  Sains Pintar 2010

Assalamualaikum~...
    Apa yg anda nmpak kat ats tu ialah kelas aku pd thun 2010 di mana kelas itu dnamakan klas 4 Sains Pintar...
aku bruntung sgat2 dpat brkawan dgn mereka n brsyukur sgt2 sbb dpat jadikan mreka smua shbat aku... walaupun aku plajar bru...nmun... prsahabatan yg trjalin slama 8-9 bulan pd thun lpas mmbuatkan kteorang rapat dah mcm ahli kluarga dah.. huhu... dorang boley trima aku n aku boley trima dorang,,itu sgt pnting... apa yg mmbuatkan aku lbih bruntung ialah apabila aku  brsama2 mmber di kelas trsebut dianugerahkan seorang guru yg sifat keibuannya amat tinggi... iaitu PUAN ZALINA BT TAMBI..... Beliau seorang gru yg pnyayang,baik hati,sporting,tidak berkira ...erti kata lain... smua sifat positif ada pd beliau... kami bruntung sgat2....
Di dalam kelas itu... hnya ada bbrapa orang shaja plajar lelaki.. lau x silap.. 9 org plajar lelaki n 12 plajar prumpuan... huhuh... di situ lah... aku brjumpa pula empat orang plajar yg lyak dgelar seorang SAHABAT....
kmi brkongsi sgala mslah... brgaduh mcm adik bradik... *xley lbih dri 1 mggu,pstu berbaik smula... wkaka..
4 org yg dimaksudkan ialah Noor Ikhsanuddin,, Syazwan,,Syafiq Zahari,,dan Fareed Johari..... prsahabatan kami ber-5 smkin kuat apabila kami smua brada dlam stu rumah sukan iaitu rumah sukan hijau  kcuali Noor Ikhsanuddin,,yg brada dlam rumah biru .... nk dprkukuhkan lagi prsahabatan kami.... Kami tlah mndapat idea untuk mnubuhkan stu Group yg dnamakan "GROUP BRO-BRO" ...Dgan nme group itulah kmi brgerak secara ber-5 untuk mnyertai mna2 sukan x kira kat skolah mhupun kat luar skolah... lepak brsama... brkongsi mslah,. brgossip... ops.... hehehe....itu lah kami...
5 ORANG SAHABAT BAIK AKU SPANJANG HIDUP AKU..

~ingin tahu siapakah mreka??? ikuti post slanjutnya... hehe...(@_@)

Sekolah Baru lagi!!!!

Assalamualaikum wbt......
   Selepas 6 bulan brada di Andalas,Klang,,, Aku trpaksa mngikuti kluarga aku brpindah dri Klang... Maklumlah... ayah aku dpat naik pgkat pulak...dr SAJRAN ke INSPECTOR... huhhu... Nama tmpat bru aku ialah PUTRAJAYA di mana,, aku bru First Time dgar n First Time smpai ke tmpat srba mewah ini..Dari Klang,, aku bwa lah brang2 rumah aku dgan mnaiki trak polis.. huhuh... smpai jer kat Flat Kuning Blok A1 Fasa 7 Presint 9,, kami trus mngangkat brang n sjurus slpas itu...kmi skluarga pon trus mngemas rumah dan brang yg dbawa dri Klang... huhuh...
Skrang.. sudah tibanya waktu utk aku mndaftar ke skolah baru... huh..nme skolah bru aku ialah SMK Putrajaya Presint (2)...sprti di Klang,,aku msuk ke skolah nie dlam keadaan mreka sdg mnduduki exam awal thun...mklumlah kn , aku msuk pd awl bulan 4... huhuh.. Aku dmasukkan ke klas 3 Adenia,,dmana skrang tlah brtukar nme kpd 3 Pintar... huhuh
First day mmg cuak gler sbb aku kne "speaking" Luar... *biasanya "speaking" klate jer.... huhu...Pda wktu rhat pd hri prtama aku brskolah... aku brjumpa seorang shbat di mana dia mrupakan Ketua Kelas 3 Adenia mse tu... iaitu Amierul Ikhwan ank PK Hem skolah 2... 
Pada mnggu prtama persekolahan.. aku still "shyshy cat" org kta kn.. hehe...*mlu2 kucing... huhu... aku cuba brusaha utk mndpatkan keyakinan dri dtmpat bru ...dan usaha tu brjaya apabila Latihan Rumah Sukan brmula utk prsiapan Kejohanan Sukan Tahunan Sekolah... huhuh... di situ lah brmulanya kisah di mana DIRIKU dknali oleh ahli2 psukan Rumah Sukan Helang,iaitu Rumah Hijau.....dan dsini jugalah aku mnemui shabat baik aku dimana smpai skrg aku rpat dgan dorang.. <3

~ikuti prkembangan persahabatan aku slanjutnya di post yg akan dtg..... :)

Logo Pejabat Pelajaran Wilayah Persekutuan Putrajaya
Sekolah Menengah Kebangsaan Putrajaya Presint 9(2)
sekolah dimana aku menduduki  Peperiksaan PMR  pd thun 2009




Best Friends (Klang)

Aida Aliah Bt Azahar (12 Januari 1994)

Muhamad Aizat Bin Muhamad Ghazali (13 Mei 1994)

Mohamad Fadhli Bin Abdul Malik(3 April 1994)

Nurliliyanis Bt Hamdan (16 November 1994)

Nur Amirah Bt Mohd Zin (1 November 1994) 

Aishah Alisha Bt Azahar (13 Januari 1999)
(<3 Scha <3)
inilah antara shabat2 rapat  aku smasa aku  di Andalas Klang.... aku blum smpat mnemukan mereka dgan shbat2 aku di tempat baru aku... huhuh....(^_^)
~nak knal SAHABAT di  tmpat baru aku... ikuti POST slanjutnya.... :)

24 December 2010

Bertukar kelas ... :)

Smbungan drpd post yg lpas... 
  Aku pon dpndahkan klas... upgrade skit lar.... naik ke klas 2 Arif  4... huhuhuh...
Disinilah brmulanya pmbelajaran yg sbenar-bnarnya bg aku... huhuh... msuk jer klas 2...aku mrasakan sdikit trcabar dsbabkan nme klas yg ada prkataan "ARIF" tu... wow!!!! arif 2,,, bkan clang2 klas en... huhu.. aku pon wat mcm biasa lar...wat gya bjet pndai kn... hehe... ckup sminggu aku brada dklas tu... aku jmpalah bbrapa org yg boley djadikan shbt baik dr klas 2 kn... Antaranya ialah Aida,,Amira,,Aizat,,Fadhli,,Lilianis n adik comel Aida,, Scha... dia CUTE sgat2....huhuh.. <3
huhuh...*nseb baik ingat agy nme dorang smua...kpd mmber yg x dsbutkan nme nya...maaf lar yer...I'm Sorry!!! huhuh... di sni juga brmulalah knangan kteorang brsma.. huhu... lpak kat tman sri sarawak kowt nme tmpat 2...aku pon x brapa psti... huhu.. slalu lah lpak kn... Lili pulak dia bkak grai jualan kn.. huhu... jual mkanan brgoreng.. huhu.. kdang2 dpat gak r mkan free... hehe... lama klamaan ,, kteorang dah sprti adik bradik dah... cara brgurau..cara brgaul... smua lah.... kami rpat sgat.. shggalah aku mndapat brita bhwa ayah aku dpat twaran berkursus ke PULAPOL Kuala Lumpur..ada kursus... mak aku britahu yg aku mybe kne pndah stelah ayah aku kluar dari PULAPOL itu nnti.... huhuh... aku brasa sdikit sedih n trkilan lah... sbb.. kami pon bru nk knal lbih rapat lagi kn... tp..aku lak trpaksa pndah... huhuh... Bulan 12/2008,ayh aku kluar dri PULAPOL tu... n dia britahu bhwa dia ditukarkan ke PUTRAJAYA... itulah FIRST time aku dgar nme tmpat 2... aku mrasa pelik n blurr sbntar... REDHO jer lah ngan tmpat 2.... huhu... bulan 12 kn da cuti skolah... aku pon lpak lah skali skala ngan dorang kat tman... aku britahu mreka psal nie... mreka agak trsentuh gak lar.. smpaikan dorang smpat bwat 1 cd kenangan untuk aku simpan bila dtmpat baru.... 


> korang tgoklah ved yg boley dkatakan sdih jgak ler... tp nie ved time kteorang muda2 dulu... hehehe
<3.....  LAYAN.....<3!!!!!!


video
ni time kteorang form 2.. muka mcm budak2 lagi... hehe..segannya... huhuh

23 December 2010

Sekolah di luar Negeri(*kelahiran)

Pada pertgahan bulan Jun 2008,, aku mmulakan sesi persekolahan aku di SMK Seri Andalas,Klang Selangor...
pada hari prtama prsekolahan,,aku brasa sgat truja n takot2 brani pon ada... tnpa mghiraukan bdak2 yg usha pnas pd aku time tu... aku trus ke pejabat skolah trsebut brsama2 dgan parents aku... dgan rsmi aku dlantik sbgai ........ plajar skolah di situ... hehehe...
pd thun itu,,aku brada di tgkatan 2.. nme klas aku ialah 2 Cekal...klas blakang skit lah...hehee....
ktika aku msuk..smua plajar sdg mnduduki peperiksaan prtgahan tahun klau x slah.. aku trpaksalah trut mduduki exam trsebut... TANPA KUDUGA!!!! jeng3....aku trpaksa mnjawab krtas soklan Kemahiran Hidup Bersepatu beraliran  PERTANIAN....nseb baik bkan ERT... huhu.... aku mrasa amat bangang n blurr lar time 2.. aku trtny-tny diri aku... "knp aku kne jwab soklan pertanian sdgkan aku budak aliran Kemahiran Teknikal??? aku msih brdiam dri sehinggalah aku trima result dr paper yg smpat aku amek... then...mse klas KH,,aku msuklah klas n prgi lah brjumpa ngan cikgu KH aku tu...
then aku britahu dia psal mslah aku 2... dia trpnjat n trus bwa aku jmpa pnyelaras tingkatan time tu...dan prkara yg aku pling bangga di klas 2 ialah... apabila cikgu KH aku 2 mngatakan bhawa markah Pertanian aku PALING TINGGI  *56 % Jer....brbanding dak2 klas aku yg lain... fuhh!!! sgguh x dsangka..... selpas itu aku pon dtukarkan klas ...
~nk tau lbih lnjut... ikuti POST strusnya....wkakakaa....(^_^)


Sekolah aku pada tahun 2008 sblum aku brpindah pada tahun 2009

Result Pmr 2010

assalamualaikum....~

sblum aku mneruskan pnceritaan ttg diriku dgan lbih lnjut... ada tpic yg mnarik yg dpat mngisi ruangan post pada pg ini....

pada hari ini... smua Calon PMR 2010 akn mngambil result msing2 di negeri msing2.... apa yg aku nk critakan di sini adalah,keadaan cuaca di Putrajaya.... pd pgi nie.... cuaca bgitu baik skali wlaupun sdikit ujan  bersama angin sempoi2 bhasa yg mngiringi smua calon untuk ke pusat pgambilan slip keputusan mreka msing2... Insya-Allah,
ini adalah hujan rhmat yang dkurniakan oleh Allah kpd smua calon  trutama di Putrajaya... n maybe di negeri2 lain juga keadaannya sma sprti di sini... hujan x brapa lebat,n berangin sempoi yg boley dkatakan sgt lembab dan dingin....shinggakan aku tpaksa mncari sweater  untuk dipakai.... hehehe
akhir kata... semoga smua calon dpat kptusan yg CEMERLANG SEMUANYA !!
harap2..smua calon di Putrajaya dpat result sebegini rupa... (^_^)
banggakan Sekolah Menengah Kebangsaan Putrajaya Presint 9(2)...(~_~)

22 December 2010

MY BACKGROUND :)

Budak jiwang mana ntah aku amek pic dia ... hehe .. (^_^)


Salam Pengenalan .... hehehe... :D
hye.....maybe post sblum ini korang just tau nma aku jer... tp skrang..korang boley lihat pula tuan punya blog nie... hehehe...ini lah aku.... aku akn mnceritakan serba sedikit tntang aku... huhuh
Nama penuh aku ialah Mohamad Faridzwan bin Mohd Rashid.... seprti yg sedia mklum...just call me iwe... urm... aku brusia 16 tahun... bulan Jun tahun dpat aku akn brusia 17 tahun.. huhhu
aku dilahirkan pada 7 Jun 1994 di Hospital Besar Kota Bharu Kelantan... huhuh... selama 13 tahun aku dibesarkan di Kelantan oleh kedua ibu bapa aku iaitu En.Rashid n Puan Norizan.... huhuh... aku memulakan kehidupan aku sbgai seorang pelajar sekolah ialah di sebuah tadika yg trletak di  Pengkalan Chepa... kemudian msuk jer darjah 1..aku telah berpindah ke Kg.Bunut Susu, dan aku smpat skolah di SK Bunut Susu dimana aku mnduduki UPSR di sana dan aku smpat juga menuntut ilmu di SMK Bunut Susu slama 1 thun 4 bulan lbih kurang... stelah itu...aku trpaksa mngikuti kluargaku berpindah ke luar dari Kelantan.... ini kali pertama ku brhijrah ke luar negeri kelahiranku...nk tau kemana aku behijrah selepas itu.. ikuti post selanjutnya... kuing3...

SMK Bunut Susu,Pasir Mas Kelantan
SK Bunut Susu,Pasir Mas,Kelantan



pendatang baru

assalamualaikum semua....(^_^)

nama aku Mohamad Faridzwan...... korang boleh panggil aku iwe...korang msti trtanya-tnya knp iwe kn?? haha
asalnya dari perkataan wan di blakang 2 lar... aku kn dri klantan.. haha...wan bila diubah ke loghat klantan dia akn trkeluarlah iwe...sbb itulah smpai skrg aku di panggil iwe.... kui3....
aku berumur 16 tahun pada 7 Jun yg lepas...tahun dpan aku akn mnduduki peperiksaan yg akn mnntukan mse dpan aku iaitu peperiksaan SPM... ready x ready perkara kedua... yg aku x prcaya... "btol ke aku dah form 5"
huhuhuh..... xper lah... yg pnting,,pada thun nieyh..aku kne struggle gler2 lah.... hehee....
nothings to says,,, untuk mklumat lanjut.... jadilah follower sye... hehehe